Værd at vide om Litium batterier til brug på el-cykler

Batteriet har bedst af at være så meget som muligt i stue temperatur. Jo længere man kommer over eller under de ca.15 - 20 grader. Jo hårdere er det ved batteriet med ekstra forbrug/slitage til følge.

Oplad batteriet hver dag det har været i brug. Hvis det det ikke bruges i en periode, Så lad batteriet helt op (nogle producenter anbefalet halvt opladet. Se i instruktionsbogen) og læg det i tørt og tempereret rum. Men tag det ind i stuetemperatur og lad det i 24 timer ca. 1 gang pr. md. Hvis vejret tillader det, er det bedst at køre lidt strøm af batteriet inden opladning.

Undgå at have opladeren tilsluttet batteriet over længere perioder, da det kan slide på batteriet. Dog kan du med fordel lade den sidde i opladeren weekenden over ca. 1 gang i kvartalet. Da den så får mulighed for at udligne cellerne.

Undgå at køre batteriet for langt ned, hvis det er muligt. Da strømforbruget er større jo mere afladet batteriet er. Samt at varmeudviklingen i batteristyringen øges jo større spændingsforskel der er på batteri og lader.

Læs brugsanvisningen til cyklen. Står der angivet andet der i, er det det som gælder.


Overhold disse punkter så godt som muligt, da det vil øge levetiden på dit batteri.


FantomBike.dk

 


Produktsøgning

Batterisøger

Producenter

Avanceret søgning

Vare kategorier

Under kategorier

El-System

Motorplacering:

Køn:

Gear

Max rækkevidde ifølge FantomBike

45 - 110 km

Max rækkevidde ifølge producent

50 - 210 km

Minimum skridtlængde

0 - 86 cm

Pris(Cykler ekskl. batteri)

3 - 17995 kr
Scoopie