Valg af stelstørrelse.


I gamle dage havde man nogle tommelfingerregler omkring stelstørrelse.

Det man kunne gå ud fra var at stelstørrelsen skulle være 2/3 af din skridtlængde(Målt med samlede ben, fra skamben til jorden iført sko).

Dette mål var ret brugbart da sadelstangsrøret og kronrøret(den hvor styret sidder i) var i samme højde.

Men i dag har man sloop på næsten alle cykler. Desværre ikke samme sloop, så de gamle regler holder ikke længere.


Hvad er sloop?

Sloop

 

Faldet imellem højden på overrør og sadelrør. Som der vises på billedet har denne Gazelle Arroyo EM eksempelvis et sloop på godt 10 cm.

Vi får ofte spørgsmål om hvilken stelstørrelse der passer til folks højde, men disse to ting har i virkeligheden ikke meget med hinanden at gøre.

Det der til gengæld har noget at sige, er din benlængde (indvendige mål).

Du skal huske, at du skal have et let bøj i knæene når du træder pedalerne i bund. Dette uanset om du kører på en MTB eller på en dame cykel. Stel størrelsen måles fra toppen af sadelrør til midten af kranken.

Stelstørrelsen har også en smule at sige mht. mål fra sadel til styr, men afstanden varierer fra model til model. Mange cykler fås som standard også med justerbar frempind, så du helt selv kan vælge hvordan du vi have dit styr. Derudover kan det dog tilvælges hvis din ønskede cykel ikke er produceret med dette.

Er du omkring 1.75-1.80 skal du typisk vælge en cykel der har stel størrelse 55-57 cm, minus sloop højde. Har cyklen også affjedring i sadelpinden, vær da også opmærksom på dennes højde.

Der er mange ting at tage højde for hvis man skal "gætte" den rette stelstørrelse. Men optimalt er at komme forbi og prøve cyklerne. Så mærker man straks om man sidder rigtig, om modellen er lang eller kort i stellet, hvordan det hele ser ud med sadlen i rette højde osv.

 

 


Produktsøgning

Batterisøger

Producenter

Avanceret søgning

Vare kategorier

Under kategorier

El-System

Motorplacering:

Køn:

Gear

Max rækkevidde ifølge FantomBike

45 - 110 km

Max rækkevidde ifølge producent

50 - 210 km

Minimum skridtlængde

0 - 86 cm

Pris(Cykler ekskl. batteri)

3 - 17995 kr
Scoopie