El-cykler fra flere fabrikanter hos FantomBike.dk giver sikkerhed for korrekt valg af el-cykel.

Vi tilbyder el-cykler fra mange fabrikanter, så du hos os kan sammenligne og vælge netop den el-cykel der passer dig og dine behov bedst.
En el-cykel er teknisk en mellemting mellem en almindelig cykel, en kondicykel (hvor man kan bestemme pedal modstanden) og en knallert og du kan derfor undervejs på din tur bestemme hvor meget motion du ønsker at yde. De fleste vil derfor også køre hurtigere gennemsnitligt og dermed ofte også være villig til at cykle noget længere end på en almindelig cykel.

Hvorfor så mange forskellige modeller?
Vær opmærksom når du sammenligner el-cykler, at de største mærkbare forskelle ligger i kvalitet, motor størrelse, batteri type og størrelse. F.eks har batteriets "beholder størrelse" (Ah) betydning for hvor langt du kan køre per opladning. Desuden indvirker motorens kraft størrelse (W) også på hvor langt du kan køre per opladning og ikke mindst hvor meget power el-motoren yder.

Alt efter hvordan en el-cykel teknisk er bygget, vil derfor afgøre hvordan en specifik el-cykel føles at køre på, med hensyn til ydeevne og fleksibilitet mellem at fungere som en almindelig cykel og et motortrukket køretøj. Derfor tilbyder vi et meget bredt udvalg, således enhver smag og behag og ikke mindst behov kan tilfredsstilles.
På moderne elcykler er de fleste motorer på 250W eller 350W og neddroslet til 250W. Dog vil mange af motorene yde over ved spidsbelastning. Mange 250W motorer peaker op til 350W og mange 350W(Neddroslet til 250W) vil kommer helt op omkring 500W ved spidsbelastning. Hvilket jo selvfølgelig har indslydelse på trækkraften, men også rækkevidden.
Ofte loves der rækkevider der ligger væsentligt højere end de fleste brugere vil kunne opnå, og det gør elcykel markedet noget broget hvilket FantomBike.dk forsøger at rette op på, ved at oplyse brugbare sammenlignelige data og ydelser på forskellige modeller. Vi har valgt også at oplyse leverandørens oplyste rækkvidder når det er muligt, da vi flere gange har hørt folk spørge hvorfor vores cykler kører kortere end de andre cykelhandlere. De andres cykler kører præcis lige så langt/kort men vi forsøger at oplyse nogle tal der er brugbare og forholdsvis realistiske. Der er mange ting der spiller ind på rækkevidden. Bl.a. Bakker, vind, temperatur, vægten på rytteren, lufttrykket i dækkene mm. 
Er du i tvivl, så forklar os hvad du forventer af en el-cykel og vi giver gerne råd om mærke og model der kan anbefales til netop dine behov.

Hvordan vurderes størrelsen på et batteri?
Et batteri's størrelse vurderes ved at tage batteriets Ah (ampere timer) gange el-systemets V (volt) som giver watt timer. Jo flere watt timer et batteri har i ydeevne, jo længere kan du køre på en opladning. F.eks vil en el-cykel på 24V og et 10 Ah batteri have en "el tank" på 240 watt timer. En 36V el-cykel med et 9 Ah batteri har tilsvarende 324 watt timers kapacitet.
Watttimer er den beholdning af energi, som du kan medbringe i cyklens "brændstof tank"
Antallet af Ah (amperetime) kan derfor ikke alene benyttes til at sammenligne el-cykel kapaciteter.

Et batteri's kapacitet samt kvalitet er en væsentligt faktor for selve batteri prisen og dermed også for en elcykels samlede pris.
Batterier laves både af kendte og ukendte firmaer, men også i mange forskellige kvaliteter og størrelser og er derfor meget forskellige i pris.

Grøn transport
Med el-cykler får du "grøn" transport, da en fuld opladning typisk ligger på en omkostning svarende til 0,50kr til 1,00kr i strømforbrug. En el-cykel er det eneste lovlige transportmiddel med motorhjælp i skove, hvilket giver gode muligheder for lange ture ud i naturen. På de fleste typer af el-cykler kan du selv bestemme "arbejdsforholdet" mellem dig og el-cyklen og dermed også hvor meget motion du ønsker, uanset bakker og vindforhold.
Benytter du el-cyklen som arbejdscykel, kan du komme frem uden at blive gennemsvedt og dermed spare på miljøet ved at tænke "grønt" på cykelstien i stedet for at tage bilen. Du kan let holde en gennemsnitsfart på ca. 25km/t.

Forskellige typer af el-systemer føles også forskelligt at køre på
Der findes flere forskellige måder at lave elsystemer på. Mange af dem kører med det lidt billigere "PAS" styring, hvor sensoren kun registrerer om kranken kører rundt. Hvis den gør det, så får du hjælp efter hvad du har valgt på displayet/gashåndtag. En anden måde at gøre det på er med momentstyring. Momentstyring har sine fordele, men også sine ulemper. Den største fordel er at man selv kan styre hjælpen via benene, som man er vant til. Ulempen kan være hvis motoren ikke er kraftig nok, så kan det være svært at få hjælp nok. Men ofte sidder der i dag ekstra kraftige motorer på cykler med momentstyring, da man kan tillade sig det uden at cyklen render af med rytteren. En anden ting man også skal overveje er om man ønsker motoren i forhjul, baghjul eller i kranken(Centermotor). De har hver deres fordele. Forhjulsmotoren, er den billigste variant, med alle muligheder for forskellige kombinationer af gear og bremser. Baghjulsmotoren har den fordel at den ikke koster ret meget mere end forhjulsmotoren, men til gengæld giver trækket på baghjulet, som føles mest naturligt. Ulempen er at der er en del begrænsninger i valg af gear/bremser, da navet jo tager pladsen, hvor et evt. gearnav skal sidde. Sidste skud på stammen, Centermotoren har den klare fordel at den giver trækket på baghjulen, men stadig giver mulighed for at have indvendige gear og fodbremse. Som er det der er problemet med baghjulsmotoren. Centermotoren bliver også omgearet af cyklens gearsystem, så typisk kører cykler med centermotor længere på samme størrelse batteri end de andre 2 typer. Hvis man ikke bruger sine gear og udelukkende kører i højeste gear, kan det så til gengæld have modsatte effekt på rækkevidden. Centermotorens ulempe er at den typisk koster mere end de 2 andre motortyper. Der er endda også kommer modeller med automatgear, hvor det bestemt har en positiv indflydelse på rækkevidden, da gearskiftet holdes bedre i rette gear.

Antal gear på cyklen har stor betydning
Med hensyn til antallet af gear anbefaler vi 7 gear eller mere, da man på en el-cykel har brug for et lavt gear til dagen hvor man evt. kører tør for strøm eller kørsel på løst underlag. Et højt gear til de lange ture, og så nogle gear at vælge imellem ind imellem.

Husk at på en elcykel har man en væsentligt højere gennemsnitshastighed, og behøver derfor flere gear at vælge imellem, end på en almindelig cykel.

Behagelig sidde komfort og udstyr
Når du skal vælge den rette el-cykel for dig og hvis du vil benytte muligheden for rigtig lange cykelture, er det selvfølgelig også vigtigt at du vælger en el-cykel, hvor du kan få den siddestilling der bedst passer til dig. Har du f.eks et ønske om at sidde med ret ryg og at der skal være fodbremse, skal din el-cykel selvfølgelig kunne tilbyde det.


Få mere motion og cykelglæde
Det er meget almindeligt at når man først begynder at el-cykle, kommer man til at cykle væsentligt længere end med en almindelig cykel og får dermed meget mere motion. Man kan sige at de fleste har en aktions radius på 5-8 km med en almindelig cykel, som kan udvides til 15-25 km per vej med en el-cykel.

Stjæles el-cykler ofte?
Det er ikke vores erfaring at el-cykler udsættes mere for tyveri end almindelige cykler, tværtimod. Om det skyldes at el-cykel ejere passer bedre på deres cykler ved vi selvfølgelig ikke, men tændingslåsen er ret afgørende.
Et godt råd kan derfor være at at vælge en el-cykel med et tændingssystem via nøgle eller lignende, således at en stjålen el-cykel uden nøgle(r) er værdiløs for tyven.
F.eks kan en el-cykel med aflåst batteri og manglende tændingsnøgle ikke benyttes eller omsættes lovligt, da det er forholdsvis umuligt at skaffe nøgler eller at få cyklen til at virke uden at ødelægge den. 

Har du spørgsmål eller vil du gerne teste modellerne rigtigt på vejen skal du være meget velkommen! Det er først når du har kørt den første kilometer, at du virkelig forstår hvor lækkert det er at elcykle!

Er du i tvivl om hvilken model der passer bedst til dine behov, hjælper vi meget gerne med at vælge den el-cykel der passer til dig!

"Et fantom er en fantasiforestilling, der opleves som virkelig – og omvendt; en virkelighed der opleves som fantastisk."


Produktsøgning

Batterisøger

Producenter

Avanceret søgning

Vare kategorier

Under kategorier

El-System

Motorplacering:

Køn:

Gear

Max rækkevidde ifølge FantomBike

45 - 110 km

Max rækkevidde ifølge producent

50 - 210 km

Minimum skridtlængde

0 - 86 cm

Pris(Cykler ekskl. batteri)

3 - 17995 kr
Scoopie